Een week met Evert Knikker

Al ruim 20 jaar maakt timmerman Evert met zijn handen de mooiste dingen

Bij Salverda zit hij helemaal op zijn plek. “Je hebt de vrijheid, maar werkt ook samen. Het werkt hier gewoon prettig.”

Leermeester

Al zo’n 8 jaar werkt Evert als timmerman bij Salverda. Met ruim 20 jaar ervaring is hij een ervaren kracht. Zijn handen hebben al heel wat moois opgeleverd. Als leermeester helpt hij ook de nieuwe generatie bij Salverda aan een mooie toekomst.

“Dat vind ik mooi aan Salverda. Iedereen veilig naar huis”
Evert Knikker

Toen zijn vorige werkgever failliet ging, belde hij Salverda op. “Ik kon komen voor een gesprek en niet lang daarna was het geregeld. Twee weken later was ik al weer aan het werk.” Bij Salverda zit hij helemaal op zijn plek. “Je hebt de vrijheid, maar werkt ook samen. Het werkt hier gewoon prettig.”

Normaal gesproken moet Evert altijd even opstarten op maandag. “Het duurt even voor ik in een ritme kom.” Maar deze week begon anders dan normaal. Hij had samen met zijn collega’s een tweejaarlijkse cursusdag rondom veilig werken. “Hier gaan ze specifiek in op dingen die wij tegenkomen op het werk. Denk aan sociale veiligheid, gezond werken met stofafzuiging en het veilig opbouwen van een rolsteiger.” Een dag waarbij iedereen weer even op scherp wordt gezet. Dergelijke cursusdagen had hij niet bij zijn vorige werkgever. “Dat vind ik mooi aan Salverda. Ze willen dat iedereen weer veilig thuiskomt.”

Het vak ingerold

Evert had nooit de ambitie om timmerman te worden, maar hij is simpelweg het vak ingerold. “Ik heb het wel van huis uit meegekregen. Mijn broers zijn ook timmerman geworden.” Direct vanuit school is hij aan het werk gegaan. Inmiddels werkt hij al bijna 25 jaar als timmerman. Zijn werkzaamheden lopen flink uiteen. “Van fundering maken tot het aftimmeren en alles wat daartussen zit.” In het werkveld heeft hij het meeste geleerd. “Je kunt jezelf ook niet direct timmerman noemen. In de praktijk wordt je het meeste bijgebracht.”

“Je kunt jezelf ook niet direct timmerman noemen. In de praktijk wordt het je wel bijgebracht.”
Evert Knikker

Trots op het resultaat

De hele week is hij verder bezig met de renovatie van een appartementencomplex. In een treintje volgen de werkzaamheden elkaar op. “Het is veel seriewerk wat we hier doen. We gaan van woning naar woning. Maar gelukkig doe ik gedurende de dag veel verschillende werkzaamheden.” Eerst gaat de asbestsaneerder de woning in, waarna hij met zijn collega’s aan het werk kan. “Tegen de gevel, waar het asbest zat, komt een nieuw paneel en we zorgen dat het opnieuw geïsoleerd is.” Daarnaast komen er zonnepanelen op het dak. Hiervoor wordt er een omvormer geplaatst in de meterkast van de bewoners. “Wij maken roosters in de deuren zodat er voldoende ventilatie mogelijk is.”

De week van Timmerman Evert

De mooiste dag

Vrijdag vindt Evert de mooiste dag van de week. “Ik heb dan echt een voldaan gevoel van een hele week werken.” Ondanks zijn positieve instelling heeft ook hij wel eens een mindere week. “‘Soms loopt een week anders dan je had gedacht. Dit kan door wijzigingen in de planning of als het een keer heel slecht weer is. Maar ach, dat neem je voor lief. Volgende week weer een nieuwe week.” Toch weet hij altijd voldoening uit zijn werk te halen. “Het mooiste is als je ergens klaar bent en ziet dat we het weer netjes hebben gedaan.”

Vind jouw baan

Lees verder

Altijd het overzicht bewaren
Appen met

Altijd het overzicht bewaren

Nathan Demming studeerde bouwkunde en liep stage bij Salverda. Nu werkt hij fulltime aan verschillende projecten als werkvoorbereider.

Nooit te oud om te leren
Appen met

Nooit te oud om te leren

Al bijna 25 jaar werkt Evert als timmerman, waarvan al zo’n 8 jaar bij Salverda. Zijn handen hebben al heel wat moois opgeleverd.

Een oogje in het zeil
Appen met

Een oogje in het zeil

Als betrokken vakman is hij sinds kort ook veiligheidsambassadeur. Samen met de uitvoerder houdt hij een oogje in het zeil op het gebied van veilig werken.

 

Schakel tussen school en werk
Appen met

Schakel tussen school en werk

Naast zijn verantwoordelijkheden als hoofduitvoerder is hij leerlingbegeleider van de volgende generatie vakmensen.
Al vroeg betrokken bij projecten
Appen met

Al vroeg betrokken bij projecten

Als onderdeel van een bouwteam wordt calculator Erik al vroeg betrokken bij projecten. 

Voorbereiden is pas het begin
Een dag met

Voorbereiden is pas het begin

Het is vroeg als Nathan Demming zijn wekker gaat. Vanuit zijn woonplaats Emmeloord is het een uur rijden naar het renovatieproject in Utrecht.

Meer dan een kantoorbaan
Een week met

Meer dan een kantoorbaan

Als kind droomde Nathan Demming ervan om architect te worden. Maar tijdens zijn eerste jaar bouwkunde liep het allemaal anders.

Een bescheiden vakman
Een dag met

Een bescheiden vakman

Evert werkt al ruim 20 jaar als timmerman. Op dit moment werkt hij dagelijks aan de renovatie van een appartementencomplex in Vaassen.

Een bijzondere taak
Een week met

Een bijzondere taak

Al 50 jaar lang is hij werkzaam bij Salverda. Sinds twee jaar is hij een vraagbaak voor leermeesters en een vangnet voor leerlingen.

 

De volgende generatie
Een dag met

De volgende generatie

 

Naast zijn verantwoordelijkheden als hoofduitvoerder is hij leerlingbegeleider van de volgende generatie vakmensen.

Van schets naar plan
Een week met

Van schets naar plan

De hele dag alleen maar cijfers inkloppen achter je computer. Aan het beroep calculator kleeft nogal een stoffig imago. Volgens Erik is dit echter een groot misverstand.

Je bent geen nummer
Een dag met

Je bent geen nummer

Calculator Erik en kostendeskundige Henk zijn bij Salverda geen nummer. 'Iedereen kent elkaar en in de 18 jaar dat ik hier werk is er weinig personeelsverloop. Dat zegt natuurlijk wel wat.'

 

Hij maakt alles weer mooi
Een dag met

Hij maakt alles weer mooi

Waar Erik ooit begon als metselaar, is hij inmiddels al zo’n 8 jaar tegelzetter bij Salverda. Dit wil niet zeggen dat hij alleen maar tegels plakt. Voor stucen draait hij zijn hand niet om en ook het metselen is Erik nog niet verleerd. Maar vandaag staat afkitten op de planning.

 

Meer dan alleen tegelwerk
Een week met

Meer dan alleen tegelwerk

In de acht jaar dat Erik werkt als tegelzetter bij Salverda heeft hij al vele badkamers en keukens opgeknapt.

Werkvoorbereider Bert is enthousiast over werken met BIM

Werkvoorbereider Bert is enthousiast over werken met BIM

4e jaars studenten aan het woord

4e jaars studenten aan het woord

Bij Salverda hebben we tijdens iedere stageperiode ruim 10 stagiairs aan het werk. Fenanja en Sigrid vertellen over hun leertraject bij ons. Beide dames zitten in het 4e leerjaar van HBO Bouwkunde aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Job alert!
Nieuwe vacatures direct in je mailbox

Werken bij Salverda Bouw

Samen bouwen aan jouw loopbaan
Ruimte voor groeien en doorgroeien
Investeren in jouw en onze doelen
We maken werk van jouw ambities