4e jaars studenten aan het woord

Grote liefde voor bouwkunde

Fenanja en Sigrid volgen hun laatste stage bij Salverda

Grote liefde voor bouwkunde

Bij Salverda hebben we tijdens iedere stageperiode ruim 10 stagiairs aan het werk. Fenanja en Sigrid vertellen over hun leertraject bij ons. Beide dames zitten in het 4e leerjaar van HBO Bouwkunde aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle.
 
Leuke en enthousiaste dames met een grote liefde voor bouwkunde. Ieder heeft een MBO-opleiding afgerond, maar wilde graag doorleren voor meer bouwkundige kennis. Fenanja (28 jaar) heeft eerst de opleiding Bouw & Architectuur afgerond en Sigrid (25 jaar) heeft haar MBO-diploma voor Ruimtelijk vormgever aan het Cibap op zak.
“Geweldig dat ik zelfstandig mag werken”
Fenanja

Fenanja heeft de diversiteit binnen Salverda al mogen ervaren met een eerdere stage op de calculatie-afdeling. “Geweldig dat ik in de calculatie-fase bijna zelfstandig heb mogen werken aan het project TechLab in Elburg. Binnen haar huidige stage werkt ze aan project nieuwbouw 68 appartementen te Emmeloord. “Projectleider Rick en werkvoorbereider Johnny hebben naast dit project ook het Techlab in uitvoering, waardoor ik nog steeds veel meekrijg van hoe het project verloopt.”

Fenanja vindt het leuk dat ze ook meegenomen wordt naar de bouwplaats. Contact met onderaannemers, de opdrachtgever en het interne projectteam zijn een prachtig leertraject. “Ik vind het mooi om te ervaren dat de verantwoordelijkheid van secuur werken groot is in de werkvoorbereiding. Alles wat in de werkvoorbereiding gebeurt, heeft zijn uitwerking op de bouwplaats”.

Geen dag is hetzelfde

Sigrid loopt stage op de afdeling tendercoördinatie, waar ze tendercoördinator William ondersteunt in zijn werkzaamheden. “Geen dag is hetzelfde, er lopen altijd meerdere aanbestedingen tegelijk. Het leuke van dit werk is, dat ik zowel op kantoor werk als op locatie. Bijzonder is dat we momenteel werken in bouwteam aan de voorbereidingsfase van project ARTIS Aquarium, een monumentaal gebouw in een prachtige stad”. Iedere week mag ze naar Amsterdam om te overleggen met het bouwteam.


Sigrid is enthousiast als ze praat over haar werk bij Salverda. Ze ziet de grootste uitdaging in het werk in het zoeken naar de juiste aanpak, bij iedere aanbesteding opnieuw. “Wat verwacht de opdrachtgever precies en waar zitten de knelpunten en/of optimalisaties voor het te realiseren project”. Ze vindt het ook erg leerzaam om in ieder projectteam weer samen te werken met andere mensen. 

Na hun stageperiode gaan Fenanja en Sigrid ook bij Salverda afstuderen.

“De grootste uitdaging in het werk is het zoeken naar de juiste aanpak!”
Sigrid
Job alert!
Nieuwe vacatures direct in je mailbox

Werken bij Salverda Bouw

Samen bouwen aan jouw loopbaan
Ruimte voor groeien en doorgroeien
Investeren in jouw en onze doelen
We maken werk van jouw ambities