Appen met: Gerwin Port en Aart-Jan Drost
Stel: je hebt je diploma (bijna) in the pocket. Je wil werken in de bouw, maar hebt geen idee in welke rol. Of je weet precies wat je wil: jij wil bouwen aan een carrière als werkvoorbereider, uitvoerder, calculator of tendercoördinator. In beide gevallen pas je perfect in ons traineeship StartPlus. Gerwin Port (Adjunct Directeur) vertelt er meer over.   
Aart-Jan Drost:

Hi Gerwin, wat houdt dat StartPlus bij Salverda Bouw in?

Gerwin Port:

Het is een programma van 2 jaar voor pas afgestudeerde mbo’ers, hbo’ers en wo’ers. Maar ook voor uta-mensen die al een tijdje meedraaien en zich verder of breder willen ontwikkelen. Salverda Bouw gunt je een geweldige werkervaring én een uitgebreid ontwikkelprogramma. Een stevig fundament dus voor jouw carrière in de bouw.

Aart-Jan Drost:

Maar ik heb nog geen idee wat ik wil doen.

Gerwin Port:

Geen probleem! In die 2 jaar mag je verschillende functies uitproberen. Je werkt bijvoorbeeld een jaar als werkvoorbereider en een jaar als calculator. Of je wisselt van afdeling: van uitvoerder in de renovatie naar uitvoerder in de industrie. Weet je wel wat je wil, dan stort je je 2 jaar lang op één functie, maar wissel je bijvoorbeeld af in locaties.

Aart-Jan Drost:

En wie begeleidt me?

Gerwin Port:

Je krijgt een mentor. Jullie zien elkaar sowieso een keer per kwartaal, in het begin zal dat wat vaker zijn. Samen bepalen jullie hoe jouw StartPlus-programma eruit komt te zien. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, want dat is natuurlijk een superbelangrijk onderdeel. Na die 2 jaar hopen we dat je precies weet wie je bent en wat je wil.

Aart-Jan Drost:

Kun je meer vertellen over die persoonlijke ontwikkeling?

Gerwin Port:

Zeker! Aan het begin doe je de Talent Motivatie Analyse, zodat je inzicht krijg in jouw talenten, motivatie en competenties. Samen met de andere Starters volg je het Talent Ontwikkel Programma, een zesdaagse training om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In de maanden die volgen, kies je cursussen die je verder helpen.

Aart-Jan Drost:

Volg ik die cursussen onder werktijd of in mijn eigen tijd?

Gerwin Port:

De duur van alle cursussen die je wil volgen, staat vrij tot 13 dagen uit jouw individuele budget (5 roostervrije dagen, 5 bovenwettelijke vakantiedagen en 3 kortverzuimdagen).

Aart-Jan Drost:

Ook niet onbelangrijk: krijg ik gewoon betaald?

Gerwin Port:

Uiteraard! Het is geen stage, je bent in dienst. En daar hoort een volledig salaris bij. Je tekent een arbeidscontract en een studieovereenkomst.

Aart-Jan Drost:

En heb ik veel contact met de andere trainees?

Gerwin Port:

Jullie komen elkaar natuurlijk tegen bij de koffieautomaat, bij projecten en Salverda-feestjes, maar ontmoeten elkaar ook elk kwartaal om ervaringen uit te wisselen.

Aart-Jan Drost:

Wat als ik klaar ben met het traineeship?

Gerwin Port:

Aan het einde van het StartPlus-programma maak je samen met je mentor en leidinggevende afspraken over jouw toekomst bij Salverda Bouw. Grote kans dus dat je bij ons blijft. Dat is in elk geval onze intentie!

Aart-Jan Drost:

Wanneer kan ik starten?

Gerwin Port:

In februari en september. Solliciteren op een trainee-functie kan hieronder. Hopelijk zien we je dan! En heb je nog vragen, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 10 juli in ‘t Harde. Je mag Sandra natuurlijk ook bellen.

delen

Traineeship StartPlus

Het stevigste fundament voor jouw carrière in de bouw? Dat is ons StartPlus-programma. Een geweldige werkervaring gecombineerd met coaching en cursussen. Wil jij in twee jaar bouwen aan topprojecten én aan je toekomst? Lees dan snel verder.  

Solliciteer direct
Job alert!
Nieuwe vacatures direct in je mailbox

Werken bij Salverda Bouw

Samen bouwen aan jouw loopbaan
Ruimte voor groeien en doorgroeien
Investeren in jouw en onze doelen
We maken werk van jouw ambities